• Matthew & Kata

Hokkaido vöröslencsével és spenóttal / Hokkaido with Red Split Lentils and Spinach

(For English, see below)


Hozzávalók:

1 kisebb hokkaido tök

2-3 fej vöröshagyma

500g vöröslencse

250g spenót

fokhagyma - ízlés szerint

só, bors


A hagymát szeleteljük fel, a tököt hámozzuk meg, vegyük ki a magját és kockázzuk kis darabokra. Pirítsuk meg a hagymát egy kis olajon egy magasfalú edényben, adjuk hozzá a tököt. Kevergessük folyamatosan, adjunk hozzá még olajat, hogy ne égjen oda. Adjuk hozzá a fokhagymát is, hogy az is megpiruljon. Ha már látjuk, hogy a tök kezd puhulni, akkor keverjük bele a vöröslencsét és adjunk hozzá annyi forró vizet, hogy épp ellepje a zöldségeket. Adjunk hozzá sót, borsot, majd fedjük le és hagyjuk, hogy megfőjön a lencse is. Amint kész a lencse is, keverjük bele a spenótot. (Csak a szárát szoktam leszedni róla, nem vágom fel). Jól keverjük bele, hogy mindenhova jusson a spenót. Vegyük le a tűzről, hagyjuk egy kicsit állni, hogy a spenót is egy kicsit megfonnyadjon.

Kis citromlével vagy almaecettel kiváló!

Jó étvágyat!




Ingredients:

1 medium hokkaido pumpkin

2-3 heads of red onions

500g red split lentils

250g spinach

garlic to taste

salt and pepper


Dice the onions, peel, deseed and dice the pumpkin, too. Toast the onions in a little oil in a big, high-rimmed pan. Add the pumpkin, stirring often, adding more oil till the pumpkin softens and add the garlic, too. As soon as it is getting half the size, add the lentils, stir well and add boiling water to cover the vegetables. Add salt and pepper and put lid on. Once the lentils are cooked stir in the spinach. (I just destalk them, don't cut). Stir them in well. Take off from stove and leave for five minutes for the spinach to soften.

It is best served with a little bit of lemon juice or apple cider vinegar.

Enjoy!


96 megtekintés