• giventofly43

Spenótos fetás quiche


A spenótot és a fetát isten is egymásnak teremtette! Erről a quiche-ről is csak szuperlatíviuszokban lehet beszélni. Biztosan nem fogjátok megbánni, ha kipróbáljátok

Hozzávalók

Tésztához:

  • 15 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt

  • 5 dkg fehér búzaliszt

  • 1 tojás

  • 10 dkg vaj

  • Fél deci langyos víz

Töltelékhez:

  • 40 dkg spenót

  • 2 cs újhagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 150 g Feta

  • 3 db tojás

  • 1 dl tejszín

  • 5 dkg sajt

  • Só, bors

  • Olaj

1. A hideg vajat kis kockákra vágjuk, hozzákeverjük a liszthez.

Hozzáadjuk a felvert tojást, a sót és a langyos vizet is és alaposan összegyúrjuk.

Fóliába csomagolva minimum 15 percig pihentetjük a hűtőben.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

3. A spenótot megmossuk, alaposan lecsepegtetjük.

Az újhagymát felvágjuk apró darabokra.

4. Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta az újhagymát, hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk

és 10 percig dinszteljük.

5. A tésztát a sütőforma méretére nyújtjuk, kibéleljük vele.

Villával megszurkáljuk és kb 10 perc alatt elősütjük.

6. Miközben sül a tészta felverünk 2 db tojást, hozzákeverjük a fetát

és a tejszínt. A félig megsült tésztán elegyengetjük a spenótot,

ráöntjük a tojásos masszát, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos

sütőben 40 perc alatt megsütjük.

7. Salimixxel tálaljuk.


1,313 views0 comments

CONTACT

Naspolyafa Kft.

ZSÁMBOKI BIOKERT

2116 Zsámbok Szent László utca 56.

info@zsambokibiokert.hu

IMG_4295_edited_edited.jpg