• giventofly43

Fokhagymás párolt leveles kel polentával


A leveles kel jó tulajdonságait nem kell sokáig ragozni, az egyik legegészségesebb zöldségféle, egy igazi ‘superfood’. Szénhidrátban szegény, A, C, K és B6 vitaminokban kálciumban, magnéziumban, káliumban és mangánban gazdag tápanyagforrás.

  • 40 dkg leveles kel

  • 3 gerezd fokhagyma

  • Só, bors

  • 250 g polenta

  • Olaj

  • 250 g Csiperke gomba

1. A leveles kelt csíkokra vágjuk, zúzott fokhagymával együtt kevés olajon áthevítjük.

2. Pici vizet öntünk alá, és addig pároljuk amíg megpuhul.

3. A polentát kétszeres mennyiségű vízben, gyakran kevergetve megfőzzük. Ha kész, hagyjuk lefedve 10 percig.

4. Sült gombafejekkel tálaljuk.


95 views0 comments

CONTACT

Naspolyafa Kft.

ZSÁMBOKI BIOKERT

2116 Zsámbok Szent László utca 56.

info@zsambokibiokert.hu

IMG_4295_edited_edited.jpg